rocktherapy.kx.cz
informace kapely program projekt 2011 projekt 2010 forum kontakt

Vážení investoři, sponzoři, přátelé !

 Do rukou se Vám dostává další projekt Domu kultury města Orlové, příspěvková organizace (dále jen DKMO) a pana Jekielka, frontmena orlovské kapely AHARD. Loni jsme organizovali druhý ročník Rock Therapy – s Adrou na pomoc dětem v dětském domově, který měli velký úspěch i mediální kampaň. Díky Vám, sponzorům, jsme uspořádali pro Orlovou neobvyklou a rozsáhlou akci, kterou chceme každý rok podpořit někoho jiného, někoho sociálně znevýhodněného. V příštím roce chceme podpořit tři handicapované z Orlové, Bohumína, Havířova a výtěžek z akce rozdělit mezi ně. V letošním roce jsme pro –Adru a tím Dětské centrum Domeček v Ostravě vybrali krásných 30.000,- Kč.
Při podrobnějším  čtení tohoto projektu zjistíte, že festival má smysl podporovat a že nemá v širokém okolí obdobu. Celý festival je již dnes natolik medializován, že dokážeme nabídnout spolupracujícím firmám kvalitní a rozsáhlou reklamu.

 


Cíl projektu

Orlová je staré hornické město, ze kterého se po zrušení šachet postupně vytratil zájem o veřejné dění, kulturu, místní sounáležitost, proto organizujeme i akce takového charakteru, do kterých se musí nějakým způsobem zapojit veřejnost. Reagujeme na malé kulturní vyžití ve městě Orlová (hlavně v letních měsících) a s tím spojeným malým zájmem o veškeré dění ve městě.

Hlavní cíle projektu:
1. Obohatit kulturně-společenské vyžití v Orlové se zapojením veřejnosti.
2. Přiblížit veřejnosti smysluplnost dobrovolné pomoci a poukázat na nutnost pomáhat sociálně znevýhodněným - handicapovaným lidem.
3. Finančně podpořit handicapované z Orlové, Bohumína, Havířova.

Chceme dosáhnout spokojenosti „na všech stranách“ – veřejnost prožijepěkný festivalový den a přispěje na dobrou věc, Tvářím projektu pomůžeme se splněním jejich přání, sponzorům poskytneme bohatou reklamu a my-organizátoři, budeme mít dobrý pocit z dobře odvedené práce, která má smysl.


Tváře projektu

Jméno: Jakub Giecek
Věk: 10
Bydliště: Orlová
Diagnóza: praktická slepota
Koníčky: šachy, atletika, plavání, keramika
Výtěžek bude určen na: zakoupení tandemového kola
Jakub Giecek

Jméno: Josef Gruszewski
Věk: 22
Bydliště: Bohumín
Diagnóza: kvadruparéza – částečné ochrnutí dolních i horních končetin
Koníčky: sport, hraje ragby za SK BESKYD HANDICAP, hudba, festivaly
Výtěžek bude určen na: dofinancování aktivního mechanického vozíku

Josef Gruszewski

Jméno: Emil Hanus
Věk: 66
Bydliště: Havířov
Diagnóza: cévní mozková příhoda
Koníčky: před mozkovou příhodou – jízda na kole, běh, vzpírání, sportovní gymnastika
Výtěžek bude určen na: dobudování bezbariérového bytového jádra

Emil Hanus

Obsah projektu

V měsíci červenci roku 2011 chceme uspořádat hudební festival za účelem obohacení společenského života občanů Orlové a získání finanční částky na podporu Tváří projektu.
První ročník Rock Therapy - hudbou proti drogám, proběhl v červnu 2009. Protože měl dobrou odezvu u posluchačů a široké veřejnosti, rozhodli jsme se pro ročník druhý a dnes již chystáme ročník třetí a následné, vždy s charitativním podtextem.
Aby byla akce úspěšná, musí být dobře připravená, finančně zajištěná a hodně medializována, což vždy probíhá v místním tisku, na stránkách  http://www.rocktherapy.kx.cz/ a www.dkorlova.cz , na stánkách všech zúčastněných partnerů a sponzorů.
Důležitý je také výběr účinkujících kapel, které svou oblíbeností či zvučným jménem přilákají co nejvíc veřejnosti, která v konečném důsledku podpoří dobrovolnickou činnost.
Celý festival musí být dobře zorganizován, musí být doplněn o bohatý a různorodý stánkový prodej, musí být připraveny atrakce pro děti, zázemí a občerstvení pro umělce, sponzory, partnery. Musí být připraveno místo pro panely sponzorů, příjezdové cesty – povolení vjezdu, obslužný personál, hasiči, zdravotník, ochranka a samozřejmě úklid areálu po festivalu. S těmito akcemi máme bohatou zkušenost jakožto dům kultury, kdy pořádáme různé festivaly, jarmarky, Dny města Orlové,…
Pro samotnou realizaci projektu je pak nejdůležitější sehnat potřebné finanční prostředky, aby mohl být zaplacen program a byly pokryty režijní náklady na průběh festivalu. O finanční prostředky žádáme již od loňského podzimu u místních organizací a sponzorů, hledáme vhodné dotační tituly. Festival chceme organizovat za každého počasí a programovou náplň budeme přizpůsobovat získaným penězům. Největší položkou rozpočtu je samotný program a jeho technické zázemí. K dnešnímu dni jsou předjednány tyto kapely: Doga, David Spilka, Turbo, Citron, Markéta Konvičková, revival Smokie, Tina Turner, Suzi Qautro, Ahard,  KISS revival,  Kreyson a další


Kde a kdy bude projekt realizován?

Po úspěchu v letošním roce, chceme festival uspořádat dva dny opět v areálu letního kina Orlová, 1.-2.7. 2011.


Cílová skupina projektu

Projekt je určen:
1. Občanům města Orlové a okolích měst a obcí – stmelení, zlepšení vzájemné komunikace a soužití, naučit se vnímat potřeby jiných a umět jim podat pomocnou ruku. Předpokládaná účast – 3000 lidí.
2. Výtěžek z akce bude předán Tvářím projektu
Projekt je pro pořadatele neziskový, i když výtěžek přinese. Myslíme si, že touto cestou můžeme pomoc lidem, kteří to opravdu potřebují a kteří sami něčím strádají nebo jsou sociálně znevýhodněni. Také je důležité "učit" veřejnost dívat se kolem sebe.


Prezentace sponzorů

Informace o projektu najde široká veřejnost na těchto webových stránkách:

  • Webové stránky festivalu : www.rocktherapy.kx.cz
  • Webové stránky DKMO: www.dkorlova.cz
  • Webové stránky všech účinkujících
  • Tisk,televize
  • Reklama přímo na místě konání (letní kino Orlová)
  • Ústní prezentace moderátorem na samotné akci
  • Přítomnost zástupců sponzorů při předávání částky na samotném konci festivalu.
  • Reklamní panely, plakáty, pozvánky s logy sponzorů a partnerů

Partneři a spolupracující osoby

Partneři akce: do dnešního dne nám  přislíbili finanční spoluúčast
Město Orlová, Nadace OKD, ČEZ a.s.,  …….

Spolupracující osoby:
Veřejnost: Od této akce očekáváme vědomé zapojení veřejnosti do charitativní činnosti, která v konečném důsledku pomůže těm, kteří ji nejvíc potřebují. Program festivalu Rock Therapy je sestaven tak, aby přilákal co nejvíce návštěvníků a je složen z účinkujících, kteří se na podpoře Tváří projektu chtějí sami podílet.

Pan Ivan Jekielek:  leader akce, který ji vymyslel, oslovuje sponzory a domlouvá medializaci projektu, má největší podíl s DKMO na organizaci projektu.


Rozpočet projektu

Protože je akce nezisková, je zapotřebí pokrýt celý rozpočet sponzorsky. Záleží jen na Vás, jakou částkou budete chtít podpořit náš projekt, budeme vděčni za jakýkoliv finanční obnos či službu, kterou nám můžete v rámci své firmy poskytnout bezúplatně (úklid, odvoz a přívoz vybavení, občerstvení, ceny do tomboly, ochranku, reklamu v rádiu a tisku,….).